Вимкнути

Як заправитись газом у європейських країнах. У чому відмінність від України

Як у Європі заправитись газом. У чому відмінність від України

Багато сімей намагаючись втекти від обстрілів українських міст, виїжджають до європейських країн на своїх автомобілях. Для тих, хто має газобалонне обладнання, ми розповімо про деякі нюанси, пов'язані із заправкою автомобілів на європейських АЗС.

  • На автомобільних трасах АЗС працюють у цілодобовому режимі. Але при порівнянні цін на таких заправках із вартістю палива в містечках, можна констатувати, що на шосе вона дещо вища.
  • Газовим паливом можна заправитись на спеціалізованих заправках або на загальних АЗС. Вночі деякі заправки закриті. Але на багатьох встановлені банківські термінали безпосередньо на колонках з паливом, тому можна заправитися самостійно.
  • Газ, який продається на АЗС в Європі, має маркетингове маркування, але рекомендується завжди, коли ви робите заправку свого автомобіля звертати увагу на вказаний октановий показник.
  • При заправці транспортних засобів, на яких здійснено встановлення ГБО, ви можете не зустріти на автозаправних станціях обслуговуючого персоналу, весь процес поповнення палива лягає у такому випадку безпосередньо на водія.
  • У деяких європейських країнах заправні пістолети мають іншу конструкцію, не зайвим буде запастися спеціальним перехідником типу Dish. Це дозволить вам не залишитись без палива в іншій країні.
  • Вартість газового палива, традиційно залежить від основного палива, що використовується в країнах Європи (бензин марки А-95) і становить близько 50 - 60% від його вартості.
  • Якщо ви не знаєте мови країни, в якій перебуваєте, слід пам'ятати, що пропан-бутан, на якому найчастіше працюють українські машини, в європейських країнах має маркування LPG, рідше GPL або Autogas. Таким паливом можна без проблем заправитись на великих АЗС, які розташовані на автобанах. Якщо ви вирушаєте на вантажівці або автобусі зі встановленою ГБО і вам необхідний метан, знайте, що таке паливо має у Європі маркування CNG.

Знаючи всі ці нюанси, ми сподіваємося, що ви почуватиметесь в іншій країні впевненіше і зможете без проблем пересуватись у потрібному напрямку.

Київ - Троєщина

вулиця Радунська 3

Установка ГБО

+38 (096) 165-72-72

Сервіс ГБО

+38 (063) 292-26-26

Встановлення ГБО
Популярне ГБО
НАШ БЛОГ

Корисні поради по установці ГБО. Актуальні статті про газове обладнання, його види та експлуатацію.