Вимкнути

Особливості експлуатації ГБО в зимовий період. Корисні поради від фахівців

Особливості експлуатації ГБО в зимовий період

Пересування на автомобілі, оснащеному газовою установкою в холодний період має деякі особливості. Незнання деяких правил експлуатації ГБО взимку, може завдати автовласникові серйозних неприємностей, які потребуватимуть фінансових витрат на виконання ремонту.

Найчастіше, з настанням стійких морозів, власники машин з газобалонними системами починають стикатися з такими проблемами:

  • у момент переходу з бензину на газ, двигун машини починає працювати ненормально - спостерігаються ривки, перебої в роботі циліндрів, а іноді він взагалі перестає працювати;
  • двигун автомобіля перестає працювати під час руху;
  • рукава і трубки втрачають свою еластичність при мінусових температурах.

Фахівці нашої компанії, які мають великий досвід роботи з ГБО, а також знають всі тонкощі експлуатації таких систем, радять під час переходу на газове паливо не поспішати перемикати режим зміни палива. Передчасний перехід, особливо коли двигун недостатньо прогрітий, може призвести до того, що свічки запалювання просто заллє зрідженим газом, тому що газ не встигає прогріватися до пароподібного стану. Необхідно також регулярно звертати увагу на наявність достатньої кількості охолоджувальної рідини, тому що за її нестачі редуктор-випарник просто замерзне. На раптову зупинку мотора може вплинути забивання газових форсунок смолистими відкладеннями. Така проблема спостерігається при використанні палива низької якості.  

Причин, які призводять до виникнення проблем у роботі ГБО в зимові місяці, може бути дуже багато, але дуже часто трапляються несправність блоку управління ГБО, встановлення неякісних комплектуючих, використання несезонного палива. Також часто до поломок призводять непрофесійні дії водія під час прогріву мотора і початку руху.

Особливості прогріву двигуна взимку

Запускаючи мотор за мінусової температури, особливу увагу приділяйте правильному і достатньому прогріванню двигуна. Незалежно від того, залишаєте ви автомобіль на відкритому повітрі чи зберігаєте його в гаражі, на ніч встановіть перемикач палива на бензин. Запуск двигуна взимку потрібно виконувати тільки на бензині, тому постарайтеся подбати про те, щоб у баку завжди був бензин.  

Тривалість прогріву на бензині багато в чому залежить від температури навколишнього повітря, в середньому прогрівати необхідно щонайменше 5...7 хвилин. Але при цьому слід орієнтуватися на показник температури охолоджувальної рідини і перемикатися на газ не раніше, ніж станеться прогрів до 40-50 оС. Для багатьох автовласників це може здатися зайвою витратою, але вартість використаного бензину буде меншою, ніж витрати на ремонт ГБО або мотора. При виконанні правильного і достатнього прогріву мотора на бензині при мінусових температурах, ви зможете продовжити термін служби всієї системи ГБО і заощадите на ремонтах.

Київ - Троєщина

вулиця Радунська 3

Установка ГБО

+38 (096) 165-72-72

Сервіс ГБО

+38 (063) 292-26-26

Встановлення ГБО
Популярне ГБО
НАШ БЛОГ

Корисні поради по установці ГБО. Актуальні статті про газове обладнання, його види та експлуатацію.