Вимкнути

Секрети догляду газових форсунок ГБО четвертого покоління

Секрети догляду за газовими форсунками ГБО 4 покоління

Газові форсунки – це один із найважливіших вузлів, який відповідає за дозоване подання палива в двигун автомобіля, на якому встановлено ГБО. Так як якість газу останнім часом залишає бажати кращого, форсунки часто забиваються, що негативно впливає не тільки на їх нормальну роботу, а відповідно і функціонування всього двигуна.

Причини, що призводять до засмічення форсунок

  • Недотримання графіку проведення регламентних робіт та технічного обслуговування.
  • Використання фільтрів парової та рідкої фракції низької якості.
  • Заправка автомобіля дешевим газом, в якому є багато сторонніх домішок та включень.

Результатом стає те, що газ низької якості безперешкодно проходить через дешеві фільтри, а смоляні включення відкладаються на стінках редуктора, а потім потрапляють і в форсунки.

Щоб уникнути неприємних наслідків, рекомендується виключити усі три фактори.

Своєчасний Тех Огляд

Проведення технічного обслуговування встановленого ГБО дозволяє видаляти невеликі відкладення, які є у газових форсунках. Чищення форсунок проводиться у розібраному чи зібраному вигляді. Для цих цілей використовується спеціальна рідина, що очищає, а також очищення за допомогою ультразвуку на спеціальних стендах. Регулярне чищення дозволяє підтримувати продуктивність форсунок на одному рівні. За такого підходу форсунки зможуть прослужити 400 і більше тисяч кілометрів.

Газові фільтри

Щоб бути впевненим у належній якості газових фільтрів, їх краще придбати безпосередньо в сервісних центрах, які виконують монтаж ГБО. Це пов'язано з тим. Що таким організаціям не вигідно продавати неякісні фільтри, оскільки це може спричинити необхідність проведення гарантійного, а значить безкоштовного ремонту ГБО. В даний час найбільш ефективними вважаються фільтри для очищення парової фракції Ultra 360 °.

Місце заправки

Не менш важливою умовою, яка дозволить виключити передчасне засмічення форсунок є і якість палива, що заправляється. На багатьох заправках відвідувачам пропонується як автомобільне, так і газове побутове паливо. Автогаз має меншу кількість домішок, він проходить більш ретельне очищення. Але дуже часто побутовий газ продають замість автомобільного, не попереджаючи про це власників машин із ГБО. А в такому газі в рази більше за різні домішки, які призводять до засмічення форсунок.

Виключивши всі негативні фактори, ви зможете добитися того, що ваш автомобіль, на якому виконана установка ГБО, працюватиме справно довгий час і не підведе вас у дорозі.

НАШ БЛОГ

Корисні поради по установці ГБО. Актуальні статті про газове обладнання, його види та експлуатацію.